column-1

column-50

column-51

column-2

Navigatie

column-20

Web Content vertonen

Ons team van beheerders en analisten

Guy Wagner wordt door een team van 13 analisten en fondsenbeheerders omringd. Ze ontwikkelen op maat ontworpen fondsen die prestaties beogen die op lange termijn boven het gemiddelde liggen.

Guy WagnerFanny NosettiIvan BouillotSteve GlodFabrice KremerTanguy KampLuc BaulerMatthieu BoachonJoël ReulandThierry FeltgenJean-Philippe DongeMarc ErpeldingClaudine DupontMaxime Hoss

Guy Wagner
V-CardTwitterLinkedin

Managing director

Guy heeft een master in de economische wetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel op zak en trad in 1986 toe tot Banque de Luxembourg, waar hij achtereenvolgens verantwoordelijk was voor de afdelingen Financiële Analyse en Asset Management. Sinds 2005 is hij beheerder-directeur van BLI - Banque de Luxembourg Investments.

Beheerder van de volgende fondsen: BL-Global Flexible EUR;
BL-Equities Dividend

E-mail: gw_website@bli.lu

Tel.: (+352) 26 26 99-1

Fanny Nosetti
V-CardLinkedin

Portfolio manager

Fanny is afkomstig uit Zuid-Frankrijk en werkt sinds 1997 in Luxemburg. Na een eerste ervaring in een Franse bank in Luxemburg kwam ze in 2000 in dienst bij Banque de Luxembourg. Vanaf dat ogenblik specialiseerde ze zich in de analyse van fondsen en het beheer van dakfondsen. Fanny heeft een postuniversitaire graad in de bedrijfseconomie die ze heeft behaald in Nancy en ze is binnen de beheermaatschappij verantwoordelijk voor het fondsenteam. Ze studeerde aan de Faculteit Toegepaste Wetenschappen van Aix Marseille III (Frankrijk) en behaalde ook een mastertitel aan de Universiteit van MC Gill in Montréal (Canada).

Beheerder van de volgende fondsen:
BL Fund Selection 50-100;
BL Fund Selection Equities

E-mail: fn_website@bli.lu

Tel.: (+352) 26 26 99-1

Ivan Bouillot
V-CardLinkedin

Equity fund manager

Na een ervaring van twee jaar in portefeuillebeheer en beleggingsadvies bij Banque Degroof Luxembourg, trad Ivan in 2000 toe als financieel analist bij Banque de Luxembourg. Sinds 2004 is hij verantwoordelijk voor het beheer van beleggingen in Europese aandelen voor de fondsen van de bank. Ivan behaalde een universitair diploma in Handel en Financiën aan de Haute École ICHEC in Brussel. Hij beschikt ook over de diploma’s CEFA en CFA Charter die hij respectievelijk in 2000 en 2006 behaald heeft.

Beheerder van het fonds: BL-Equities Europe

E-mail: ib_website@bli.lu

Tel.: (+352) 26 26 99-1

Steve Glod
V-CardLinkedin

Equity fund manager

Steve ging in 2001 aan de slag bij Banque de Luxembourg op de afdeling Financiële Analyse en Vermogensbeheer. Sinds 2011 is hij verantwoordelijk voor het beheer van de beleggingen in Japanse aandelen voor de fondsen van de bank. Tussen 2005 en 2010 was hij medeverantwoordelijk voor de beleggingen in Amerikaanse aandelen van de beleggingsfondsen van de bank. Steve heeft een diploma van Ingenieur Werktuigkunde en volgde een specialisatie Handelswetenschappen. Hij behaalde ook een doctorstitel in de technische wetenschappen aan de polytechnische hogeschool (ETH) van Zurich. In 2002 slaagde hij voor de examens van CEFA (Certified EFFAS Financial Analyst).

Beheerder van het fonds: BL-Equities Japan

E-mail: sg_website@bli.lu

Tel.: (+352) 26 26 99-1

Fabrice Kremer
V-Card

Portfolio Manager

Fabrice begon zijn professionele carrière in 2006 bij BLI - Banque de Luxembourg Investments. Na het behalen van een master in de economische wetenschappen aan de Universiteit van Metz, zette hij verdere stappen in de financiële sector. Hij specialiseerde zich via een postuniversitaire opleiding aan de universiteit van Angers (Frankrijk) in spaarproducten en financiële beleggingen, en schreef zijn proefschrift over “multibeheer”. Omdat hij afkomstig is van Metz is het niet meer dan logisch dat hij zijn professionele stek vond in het dichtstbijzijnde financiële centrum, namelijk Luxemburg. Voor 7 jaren stond Fabrice in voor de analyse van Europese aandelenfondsen en fondsen met absoluut rendement. Sinds 2013 beheerd hij de dakfonds BL Fund Selection 0-50.

Beheerder van het fonds: BL Fund Selection 0-50

E-mail: fk_website@bli.lu

Tel.: (+352) 26 26 99-1

Tanguy Kamp
V-CardLinkedin

Portfolio manager

Tanguy behaalde een mastertitel in de ingenieurwetenschappen aan de Louvain School of Management (België) en vulde zijn studies aan met een diploma Management aan de Universiteit van Lappeenranta in Finland. Hij begon zijn carrière in 1999 bij PriceWaterhouseCoopers waar hij meewerkte aan de audits voor banken en beleggingsfondsen. Twee jaar later ging hij als fondsenanalist bij Banque de Luxembourg aan de slag. Tanguy specialiseerde zich meteen in de opkomende markten en in 2005 werd het beheer van het fonds BL Fund Selection Asia aan hem toevertrouwd. Voor 4 jaren kreeg Tanguy ook het beheer van het fonds BL Fund Selection 0-50, een defensief flexibel fonds, toevertrouwd. In 2013 versterkte hij het beheerderteam voor aandelenfondsen.

Beheerder van het fonds: BL Fund Selection Asia

E-mail: tk_website@bli.lu

Tel.: (+352) 26 26 99-1

Luc Bauler
V-Card

Equity fund manager

Luc kwam in 1996 bij Banque de Luxembourg en startte in de frontoffice als trader in obligaties. Daarna werd hij verantwoordelijk voor het beheer van obligatieportefeuilles. Sinds 2005 is Luc verantwoordelijk voor het beheer van Amerikaanse aandelen voor de beleggingsfondsen van de bank. Luc behaalde een master in de economische wetenschappen met een specialisatie in Economie en Bedrijfsbeheer (EGE) aan de ULP in Straatsburg.

Beheerder van het fonds: BL-Equities America;
BL-Global Flexible USD

E-mail: lb_website@bli.lu

Tel.: (+352) 26 26 99-1

 

Matthieu Boachon
V-CardLinkedin

Fund analyst

Matthieu is afkomstig uit Lyon en verliet zijn geboortestad in 2004 om les te gaan volgen aan de IESEG School of Management in Lille (Frankrijk). In het kader van zijn opleiding vertrok hij voor een jaar naar Canada en verbleef hij meerdere maanden in de Verenigde Staten waar hij zijn interesse voor de internationale financiële wereld ontwikkelde en zijn financiële kennis aanscherpte. Na zijn terugkeer naar Europa werkte Matthieu meerdere maanden bij Banque de Luxembourg op de afdeling Portfolio Management. In 2009 deed hij ook zijn eindstage bij de bank. Datzelfde jaar behaalde hij een Master of Science met een specialisatie in Financiën.

Hij begon zijn professionele loopbaan in een groot auditkantoor in Luxemburg waar hij zich in beleggingsfondsen specialiseerde. Sinds de zomer van 2010 is hij fondsenanalist bij BLI - Banque de Luxembourg Investments.

E-mail: mb_website@bli.lu

Tel.: (+352) 26 26 99-1

Joël Reuland
V-Card

Head of equities

Na een ervaring van bijna vier jaar als financieel analist bij Banque Générale du Luxembourg startte Joël in 1999 op de afdeling Asset Management van Banque de Luxembourg. Bij de oprichting van BLI - Banque de Luxembourg Investments in 2005 werd hij verantwoordelijk voor het aandelenteam dat instaat voor het beheer van aandelen- en geprofileerde fondsen. Joël behaalde in 1995 het diploma van Handelsingenieur aan de Solvay Business School in Brussel. Bovendien heeft hij in 2004 de CFA charter behaald.

Beheerder van de volgende fondsen: BL-Global 30, 50, 75;
BL-Global Equities; BL-Equities Horizon

E-mail: jr_website@bli.lu

Tel.: (+352) 26 26 99-1

 

Thierry Feltgen
V-CardLinkedin

Bond fund manager

Thierry kwam in 1999 bij Banque de Luxembourg werken. Na een jaar ontpopte hij zich als analist voor de selectie van obligatiefondsen en stond hij in voor het beheer van het obligatiegedeelte van de portefeuilles in multibeheer. In 2007 werd hij als lid van het team Fixed Income beheerder van de obligatiefondsen. Vanaf 2010 is Thierry, ondertussen productspecialist, verantwoordelijk voor de activiteit “Investment Communication” die de communicatie over het beheer van de BL-fondsen verzorgt. Thierry is landbouwkundig ingenieur en haalde zijn diploma aan de polytechnische hogeschool (ETH) van Zurich. Hij behaalde ook een graad in de economische wetenschappen aan de universiteit van St. Gallen (Zwitserland). In 2003 slaagde hij voor de examens van CEFA (Certified EFFAS Financial Analyst).

Beheerder van het fonds: BL-Optinvest (Euro)

E-mail: tf_website@bli.lu

Tel.: (+352) 26 26 99-1

 

 

 

Jean-Philippe Donge
V-CardLinkedin

Head of Fixed Income

Na zijn masteropleiding in Business Engineering aan de Louvain School of Management kwam Jean-Philippe naar Luxemburg om er zijn kansen in de financiële sector te wagen. In 2001 kwam hij in dienst van de afdeling Asset Management van Banque de Luxembourg. Na drie jaar te hebben gewerkt als analist en onderzoeker, was zijn interesse in fondsenbeheer alleen maar gegroeid. In 2003 werd Jean-Philippe portefeuillebeheerder en sindsdien staat hij in voor het beheer van een aantal obligatiefondsen van de maatschappij waaronder BL-Global Bond. Dit fonds kreeg in Europa meerdere prijzen toegekend waaronder die voor het beste Europese obligatiefonds in euro.

Beheerder van de volgende fondsen: BL-Bond Dollar;
BL-Bond Euro; BL-Global Bond

E-mail: jd_website@bli.lu

Tel.: (+352) 26 26 99-1

Marc Erpelding
V-CardLinkedin

Fund manager

Marc is fondsenbeheerder bij BLI. Na zijn studie Industrieel ingenieur aan de polytechnische hogeschool (ETH) van Zurich deed Marc zijn eerste ervaring in de sector op in Zurich en New York. Na zijn master in het management aan het King''s College in Londen besliste hij om naar zijn geboortestreek terug te keren en in 2002 begon hij in de afdeeling vermogensbeheer bij Banque de Luxembourg. Marc behaalde in 2005 de titel van CIIA (Certified International Investment Analyst) en is sinds 2007 verantwoordelijk voor de aandelen van opkomende landen.

Beheerder van het fonds: BL-Emerging Markets

E-mail: me_website@bli.lu

Tel.: (+352) 26 26 99-1

Claudine Dupont
V-CardLinkedin

Fund Analyst

Nadat Claudine een MBA behaalde in Finance en Bedrijfsbeheer aan de universiteit van St. Gallen (Zwitserland) startte zij haar loopbaan in 1998 bij Julius Baer IFS in Zurich. Na twee jaar ervaring als consultant voor actief en passief beheer bij KPMG verhuisde ze naar Parijs om aan de slag te gaan bij het marketingteam van de Société Générale Asset Management waar ze diverse functies bekleedde. In 2003 werd ze teamverantwoordelijke en vanaf 2006 ontwikkelde ze de functie van productspecialist op het gebied van obligaties en geldbeleggingen van het huis. Na de fusie met Crédit Agricole AM werd Claudine verantwoordelijk voor het marketingteam binnen Amundi en begin 2011 kwam ze werken bij het team van BLI - Banque de Luxembourg Investments waar ze instaat voor de analyse van de obligatiefondsen.

E-Mail: cd_website@bli.lu

Tel.: (+352) 26 26 99-1

 

Maxime Hoss
V-CardLinkedin

Fund Analyst

Maxime werkt sinds februari 2013 bij BLI - Banque de Luxembourg Investments, waar hij als analist verantwoordelijk is voor Europese en Japanse aandelenfondsen en absolute return fondsen. Zijn eerste werkervaring deed hij op als beleggingsfonds auditor bij KPMG. Vervolgens werkte hij meer dan vijf jaar als fondsbeheerder bij BCEE Asset Management, waar hij aandelen- en dakfondsen beheerde. Maxim beschikt over een Masters in International Finance and Economic Development van de Universiteit van Kent in Canterbury.

E-Mail: mh_website@bli.lu

Tel.: (+352) 26 26 99-1

 

column-3

column-4

column-21

column-22

column-23

column-11

Web Content vertonen

Zie ook:  Blog van Guy Wagner    |    BLI TV    |    NIW fondsen    |    De beheerders   |    Bekroningen   |   Hoe inschrijven?

column-13

column-10

Web Content vertonen
Juridische informatie // © 2014 Banque de Luxembourg Investments

column-14